Folkedomstolen skal ikke dømme

“Godt det ikke er min far, der som betjent skal stå model til chikane på sociale medier”

I mange år var min far politibetjent i Aalborg. Det var i en tid, hvor rockerne kom i Jomfru Ane gade. Jeg kan som teenager huske, at der var weekender, hvor jeg fik besked på, at holde mig hjemme fra byen, da der kunne være optræk til ballade i Gaden – jeg vidste ikke, hvad der skulle ske, men at det ville være en god ide, at rette sig efter hans råd. 

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan min fars arbejdsbetingelser havde været, om man dengang, han var betjent, havde haft mobiltelefoner. Heldigvis er han pensioneret idag og tænker tilbage på et langt arbejdsliv med stolthed. Det ønsker jeg også for de betjente, der idag skal beskytte os. 

Politiet er garanten for vores tryghed som borgere. I døgndrift går modige mænd og kvinder på arbejde for at beskytte os mod kriminelle. Desværre beskytter vi ikke altid selv vores betjente godt nok. De kan nemlig opleve at få deres ansigt, navn og tjenestenummer delt på sociale medier.


Man skal som betjent ikke frygte for at blive chikaneret på sociale medier, fordi man passer sit arbejde. Det vil vi gøre ulovligt for at passe bedre på vores betjente.  


Det kan have store konsekvenser for en betjent at blive chikaneret og truet på sociale medier. Det kan føre til, at betjente stopper i politiet, eller at det bliver sværere at rekruttere nye betjente. 


Det skal ikke være ulovligt at tage billeder eller optage video af betjente som dokumentation, hvis man er blevet uretfærdigt behandlet. Men det skal sendes til Den Uafhængig Politiklagemyndighed – ikke lægges op på Facebook. Det skal ikke være op til folkedomstolen på sociale medier at agere anklager.”

 

Venlig hilsen

Lene Burchardt